Grønnsaker - Kantareller
De kjennes igjen på sin mørkegrå traktformede hatt eller nyanser av lys gul. Kjøttet er gulaktig og aromatisk. De brukes hovedsakelig i blandinger.
Forberedelsestips
Kantarellene fra naturen, selv om de er kontrollert ved innhøsting og pakking, bør rengjøres i henhold til følgende prinsipper:
- Klipp 2 til 3 mm av stilkene.
- Børst forsiktig soppene, både hatten og lamellene, med en liten pensel for å fjerne eventuelle torner eller kvister.
- Vask kun om nødvendig (hvis det er jord) ved å skylle soppene under vann eller tørke dem forsiktig.
Koking: alltid steke dem på "høy varme" i panner og helst spise dem sprø.
De skivede soppene og "klare til bruk" trenger selvfølgelig bare å bli kokt.
Oppbevaringstips
Kantarellene kan ha forskjellige egenskaper avhengig av innhøstingsperioden eller deres...